Stuurgroep

Als preventiemedewerker of arbocoördinator of kun je in je eigen organisatie eenzaam bestaan leiden. Het kan zijn dat je niet begrepen wordt, dat arbeidsomstandigheden in de praktijk toch minder belangrijk worden gevonden. In sommige organisaties is er onvoldoende draagvlak voor de ontwikkeling en uitvoering van acties en plannen. Om die reden wordt vaak een klankbordgroep, arbocommissie of -stuugroep in het leven geroepen. In deze stuurgroep kan een HR-functionaris, een leidinggevende, hoofd BHV en een OR-lid deelnemen.

Als preventiemedewerker of arboco√∂rdinator of kun je in je eigen organisatie eenzaam bestaan leiden. Het kan zijn dat je niet begrepen wordt, dat arbeidsomstandigheden in de praktijk toch minder belangrijk worden gevonden. In sommige organisaties is er onvoldoende draagvlak is voor de ontwikkeling en uitvoering van acties en plannen. Om die reden wordt vaak een klankbordgroep, arbocommissie of -stuugroep in het leven geroepen. In deze stuurgroep kan een HR-functionaris, een leidinggevende, hoofd BHV en een OR-lid deelnemen.

Samen met SBI training&advies heeft de BvAA onderzoek gedaan naar het functioneren van de arbostuurgroep in organisaties.


Uit dit onderzoek werd duidelijk dat de arbostuurgroep in veel organisaties weinig bekend is bij leiding en medewerkers. Dit betreft niet alleen het bestaan, maar ook de resultaten van dit orgaan.In samenhang met de bekendheid bleek uit het onderzoek ook dat de arbostuurgroep in meerdere opzichten beter kan functioneren. Daarbij gaat het met name om het verkrijgen en op peil houden van voldoende expertise.
Lees het hele artikel Onderzoek Arbostuurgroep

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Alex Daems, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Design & Content by FreeSpiritAdvertising, Hosting, Development & Maintenance by NetSolid & Nienke Webstudio